Laat je adviseren over laadpleinen

Met de snelle opkomst van batterijopslagsystemen, energy hubs en laadinfrastructuur zetten we in Nederland de volgende stap naar een toekomstbestendig energiesysteem. Bosch & van Rijn groeit mee met deze ontwikkeling. Het afgelopen jaar hebben we ons dienstenaanbod uitgebreid met advisering over batterijopslag en energy hubs, met succes! Inmiddels zijn we hard op weg om batterijen te vergunnen en energy hubs te realiseren. Mooie mijlpalen die ons inzicht geven in opkomende initiatieven, bijvoorbeeld in laadinfrastructuur. Zo zien wij een snelle groei van elektrische wagenparken. Dit heeft deels te maken met nieuwe wetgeving: alle nieuwe vracht- en bestelwagens moeten vanaf 2025 in zero emissie gebieden een zero emissie aandrijving hebben. Ook zien wij dat niet alleen wordt ingezet op opwek van duurzame energie, maar ook op efficiënt gebruik van de opgewekte energie. Laadpleinen lenen zich goed voor directe afname  en verminderen zo netcongestie. In een land waar netcongestie een groot probleem is, kunnen laadpleinen een van dé oplossingen zijn om lokaal opgewekte energie direct te verbruiken. 

Het elektrificeren van het wagenpark heeft impact op de ruimte en het energiesysteem in Nederland. Het vinden van ruimte voor snellaadpleinen rond snelwegen en bedrijventerreinen is van groot belang voor de energietransitie. 

Kansrijke locaties
In Nederland is de beschikbare ruimte voor laadpleinen schaars, vooral rond snelwegen en bedrijventerreinen die al intensief worden benut. Deze beperkte ruimte is een uitdaging, maar met de juiste kennis zijn er kansrijke locaties te vinden. Bosch & van Rijn heeft een uitstekende track record in het vinden van kansrijke locaties voor duurzame opwek van energie. Door gebruik te maken van deze ervaring en geografische informatiesystemen (GIS), kunnen we strategisch waardevolle locaties identificeren die voldoen aan alle behoeften van een laadplein. Wij combineren onze ervaring in locatieonderzoek met onze kennis van energiesystemen om de beste locaties te vinden waar opwek en direct verbruik samenkomen. Denk hierbij aan laadpleinen nabij bedrijventerreinen, logistieke clusters of (grootschalige) zon- en windparken.  

Laadpleinen kunnen ook onderdeel zijn van energyhubs. Energyhubs zijn de afgelopen jaren een belangrijk onderdeel geworden van onze projecten. Deze hubs maken het mogelijk om vraag en aanbod van energie slim te beheren. Mocht de omgeving zich hiervoor lenen, dan kan een laadplein worden aangesloten op een bestaand energiesysteem waar opwek, opslag en dus direct verbruik samenkomt.  

Laadplein realiseren? Bosch & van Rijn helpt u bij elke stap!
Bij Bosch & van Rijn begrijpen we dat de realisatie van laadpleinen meer betekent dan alleen het plaatsen van laadstations. Wij zoeken kansrijke locaties, maken het projectvoorstel voor de gemeente, doen goed onderzoek naar de omgeving, zoeken koppelkansen en zorgen voor alle noodzakelijke vergunningen. Wij stellen onze kennis en expertise in het realiseren van duurzame energieprojecten, de ruimtelijke wet- en regelgeving en onze goede contacten bij gemeenten graag ter beschikking van uw project.  

Klaar om uw laadpleinproject naar een hoger niveau te tillen? Wacht niet te lang en neem vandaag nog contact op met Koen Ligthart (koen@boschenvanrijn.nl / 06 12539294)  voor een vrijblijvend adviesgesprek.